top of page

Vad är skillnaden mellan Kaftan och Kimono?

 Min design tar utgångspunkt i det traditionella arabiska plagget kaftan, som är helsydd som en klänning och den traditionella japanska kimonon, som är öppen som en jacka. Bägge är hellånga, generösa i tyget och används både med och utan bälte. 

Limited Edition, custom made, one-of-a-kind?

Jag beställer ett begränsat antal meter av varje tyg, som ger mellan 3-5 plagg i de olika modellerna. Undantagsvis efterbeställer jag, och då tillräckligt till upp till max 10 plagg.  Custom made för mig innebär att jag syr efter dina önskemål om längd, modell och personliga anpassningar. Varje plagg är helt unikt, eftersom jag hela tiden varierar detaljerna som kantband och andra utsmyckningar.

Vad kostar de?

Varje plagg är individuellt prissatt, beroende på material och modellen.

Vanligaste priserna:

Mini Kimono (höften): 1200 kr

Midi Kimono/Kaftan (från höft till rätt under knä): 1400 kr

Maxi Kimono/Kaftan (helt ner till ankeln): 1600 kr

Vissa specialtyg i silke eller velour kostar något mer.

Ta kontakt för mer detaljer om pris!

Hur kan jag handla?

Eftersom jag oftast syr på beställning och varje plagg är unikt, så har jag inte web-shop och vill hellre ha personlig kontakt med varje kund.  Du kan sända mig mail, ringa eller skicka ett meddelande via facebook och instagram. Du behöver bara tala om vilket tyg och vilken modell du önskar. Du kan också avtala en tid när du kan komma och titta och prova innan du bestämmer dig. Har du ett gäng som är intresserade så kan jag ordna en kundkväll här i mitt hem och ateljé. 2-4 gånger i månaden håller jag "Öppen Ateljé", där det senaste tygerna visas, du kan prova, känna och såklart köpa färdiga plagg eller beställa ditt eget unika custom made plagg.  Tidspunkter för "Öppen Ateljé" annonserar jag på Facebook och Instagram.  2 gånger per år håller jag visning och prelansering inför kommande säsong.    

Var kommer tygerna från?

De flesta tygerna beställer jag från Kina, där jag har 5 olika leverantörer. När jag är ute och reser undersöker jag alltid de bästa tygaffärerna och särskilt i London finns en fantastisk gata: Goldhawk Road som är helt full av underbara butiker med unika tyger. Undantagsvis köper jag också tyger i norska och svenska butiker. Materialen varierar: silke, bomull, viskos, bambufiber och polyester av väldigt god kvalitet. Det som avgör är om det faller över kroppen på ett tungt och smickrande vis.

Vilka storlekar finns?

Mina standardmönster i Kimono är one-size och sitter fint och generöst på storlekar mellan 36-46. Om du önskar den större eller mindre, så går det alltid att ordna! Kaftan kräver oftast mer anpassning, så då frågar jag om vilken storlek du vanligtvis använder och gör individuella justeringar efter det.

Hur betalar jag?

Betalning sker enklast med vipps till bedriftskonto. Sök på "Kaftan", så kommer konto upp.

Kan jag beställa andra slags plagg i andra tyger?

Jag syr efter min egen design, mina egna mönster och de tyger jag själv beställt. Mycket kan varieras inom dessa ramarna, och om du har önskemål och förslag, så kan jag sy det så länge det passar in i konceptet.

Kan plaggen skickas i posten?

De flesta kommer hit i första omgång för att få se och känna på kvalitet och material samt prova.

Men det är absolut också en möjlighet att få det sänt med post!

Om du beställer ett custom made plagg kan jag också gärna sända i posten, eller du kan komma hit och hämta.

bottom of page