top of page

Hanna Linnea Sterner

Jag bor i ett rosa hus i Oslo, där jag själv styr alla delar av mitt lilla företag. Mina två barn och en fransk bulldog bor med mig i här i Rosa Huset, som fungerar både som ateljé, butik, showroom och hem.

I tillägg bor en skäggig käreste här varannan vecka.

Jag är en rejäl storlek 42/44 och jag kommer möjligtvis aldrig ta på mig något annat än kaftaner, kimonos och läppstift igen.

Helst barfota, men till höga klackar, Dr Martens, sandaler

eller mina Adidas ibland.   

Kaftan & Kimono startade med att jag själv saknade kläder som supersnabbt kunde få mig att känna mig elegant. Jag vill helst ha så lite kläder som möjligt i min garderob, så det var också viktigt att de kunde användas i alla sammanhang. Så jag började sy och experimentera och till slut kom jag fram till några grundmodeller som jag såg passade i många former.

Efterhand var det flera väninnor (och folk på gatan!) som undrade var jag köpt dem och då började jag sy åt fler än mig själv. Jag har också använt mina kunskaper och erfarenheter som stylist, där jag ofta hör att kvinnor vill känna sig eleganta på ett avslappnat vis och enkelt kunna lägga till lite lyx på i övrigt basic plagg. 

Många har ett eller fler områden de gärna vill dölja litegrann, medan de framhäver sina bästa sidor. Mina kläder döljer, förvillar och slätar ut de typiska områden som man ibland vill gömma:

rumpa, höfter, ryggparti och överarmar.

Jag har också lagt vikt vid att ha långa linjer och bara vertikala sömmar. Detta ger en förlängande och slimmad effekt.   

Materialen väljs noga ut och det viktigaste är att materialet faller tungt, fint och förlåtande över kroppen samtidigt som det är tunt och lätt.

Ledig elegans är mottot! 

bottom of page